donderdag, 02 juni 2016 15:46

Vaardag Sleepboothaven 2018

||| |||

Bezoekers genieten van intieme Vaardag Sleepboothaven 

Rond de 2500 bezoekers hebben zaterdag 21 mei 2016 genoten van een intiem Vaardag Sleepboothaven. Het evenement is in vergelijking met de grotere Dag van de Zeesleepvaart, welke volgend jaar 2019 weer wordt georganiseerd, kleiner van opzet. De belangstelling was echter onverminderd groot. Alle rondvaarten van de Elbe, Bruinvisch en Furie waren zaterdag snel uitverkocht. Dit deed de Stichting Sleepboothaven Maassluis, organisator van het maritieme evenement, ertoe besluiten om zelfs nog een extra vaartocht met de Furie aan het einde van de middag in te plannen. Ook de kaartjes hiervoor gingen in de middag als warme broodjes over de toonbank en waren snel uitverkocht.

Furie 36aIn de buitenhaven van Maassluis vindt op zaterdag 19 mei 2018 opnieuw de Vaardag Sleepboothaven plaats. Vaar mee met historische slepers die de stad als thuishaven hebben en door vrijwilligers zijn gerestaureerd. Zie, hoor en ruik de motoren werken en ervaar dat de historische sleepvaart in Maassluis springlevend is.

De Stichting Sleepboothaven Maassluis organiseert het ene jaar de Dag van de Zeesleepvaart en het andere jaar de Vaardag Sleepboothaven. Bij laatstgenoemde is de opzet kleiner en ligt de focus puur op de rondvaarten van Maassluise schepen. De Dag van de Zeesleepvaart is groter van opzet met meer schepen, ook van buiten Maassluis, veel leuke walactiviteiten en traditiegetrouw een vlootschouw.

In aanloop naar de Vaardag Sleepboothaven van dit jaar wordt het vaarschema opgemaakt en gepubliceerd zodra deze definitief is. Enkele weken voor 19 mei zal de kaartverkoop plaatsvinden. Like onze Facebook, volg ons op Twitter, houd de website in de gaten en bezoek www.sleepboothaven.nl om op de hoogte te blijven.

Dag van de Zeesleepvaart

De Stichting Sleepboothaven Maassluis wil het ene jaar de Vaardag Sleepboothaven Maassluis en het andere jaar de Dag van de Zeesleepvaart organiseren. Waar laatstgenoemde groter van opzet is met meer activiteiten op de wal, draait het bij de Vaardag Sleepboothaven Maassluis puur om de rondvaarten met Maassluise schepen waardoor er een intiem maritiem evenement ontstaat.