donderdag, 05 september 2019 01:19

Nieuw (jubileum)boek: "Sleepvaart in stroomversnelling" en interview Nico Ouwehand

 

Over de inhoud van het boek:

40 jaar Nationaal Sleepvaart Museum te Maassluis is een mijlpaal die niet ongemerkt gepasseerd mag worden. Gedurende die 40 jaar zijn niet minder dan 70 exposities gepresenteerd over de meest uiteenlopende onderwerpen, de sleepvaart, de offshore-industrie en de zwaar-transport-sector betreffend. Dit boek laat veel tentoonstellingen nog eens de revue passeren met dien verstande dat alle besproken onderwerpen werden geactualiseerd. Dat wil zeggen dat de onderwerpen zijn bijgewerkt tot de situatie in 2019. In het bestek van dit boek was het niet mogelijk werkelijk alle onderwerpen die aan de orde zijn geweest te bespreken. Dat hoeft ook niet want voor een klein aantal historische onderwerpen is de situatie de laatste jaren onveranderd gebleven. Denk in dit verband maar eens aan de koloniale sleepvaart. Het boek heeft als titel ‘Sleepvaart in Stroomversnelling’. In vergelijking met vijftien jaar geleden, toen het museale boek ‘Van Walegang en Berghout’ verscheen, zijn de sleepvaart en aanverwante bedrijfstakken absoluut in een stroomversnelling terecht gekomen. Concentraties, overnames, technische vooruitgang, innovaties en schaalvergroting hebben het ‘landschap’ van de sleepvaart ingrijpend veranderd. Dit boek pretendeert aan de hand van eerdere tentoonstellingen daarvan een actueel beeld te geven. De onderwerpen zijn overvloedig van foto’s voorzien. De maritieme wereld blijft altijd in beweging. Het Nationaal Sleepvaart Museum zal ook in de toekomst de ontwikkelingen blijven volgen, zonder daarbij de rijke historie uit het oog te verliezen.

Auteur: N.J. Ouwehand

Uitgegeven: 2019

Uitgeverij: Lanasta

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: 8 juni 2019

Non-fictie

ISBN: 978-90-8616-268-0

EAN: 9789086162680

344 pagina's

Met vele foto's en illustraties

Gewicht: ca. 2 kg

Prijs: € 25,00

Beluister ook de interviews met de auteur Nico Ouwehand begin juni 2019:

http://www.radiocapelle.nl/podcasts/3572-8-juni-open-dag-nationaal-sleepvaart-museum/

https://www.rijnmond.nl/nieuws/184277/Ruud-de-Boer-ontmoet-Nico-en-Hans-van-het-Sleepvaartmuseum

Bestellen/afhalen boek:

Het boek is te verkrijgen bij het Nationaal Sleepvaart Museum te Maassluis. Bestellen kan via deze website (via de e-mailmogelijkheid onder "Contact". Vermeld "bestelling jubileumboek 40 jaar", aantal en uw volledig adres en telefoonnummer); wij nemen dan contact met u op over de betaling en aflevering. U kunt ook telefonisch (010-5912474) bestellen. Na betaling wordt uw bestelling opgestuurd. Houdt u rekening met verzendkosten. Afhalen is ook mogelijk (tijdens de openingsuren).

Het boek is tijdens de Furieade (zaterdag 5 oktober) ook verkrijgbaar op de stand van het Nationaal Sleepvaart Museum te Maassluis aan de binnenhaven nabij het museum.

Inhoud Sleepvaart in Stroomversnelling b 1