dinsdag, 26 mei 2020 11:58

Boek Verhalen van de Zee

B e r t v a n L e e r s u m

V e r h a l e n   v a n   d e   Z e e

 

De auteur Bert van Leersum (1946) is opgeleid aan de Kweekschool voor de Zeevaart te Amsterdam tot koopvaardijofficier. Na enkele jaren stuurman op de grote vaart, stapte hij over naar de Koninklijke Marine. Daar vloog hij een aantal jaren als luitenant-ter-zee waarnemer op de Neptunes. Aan de wal gekomen, heeft Bert als stuurman nog diverse ‘wegbrengreizen’ gemaakt op uiteenlopende soorten zeeschepen. In het verhaal “In het Schip” beschrijft hij op bijzonder boeiende alsook filosofische wijze de perikelen aan boord van een kleine sleepboot, weggebracht van Bahrein - door het Suezkanaal - naar Lagos (Nigeria). Op latere leeftijd studeerde hij Filosofie aan de RU te Nijmegen.

Eén boek, twee verhalen - Verhalen van de Zee:

I - De Zee die geen golven maakt

Het is tijd om de zeilen te hijsen, het zeegat uit. Niet om ergens aan te komen, maar om onderweg te zijn. Dit is dan ook geen verhaal. Ook geen verslag of vertelling. Dit wordt een reis. Van een schip over zee. Een reis door het leven. Al vertrokken maar nog niet aangekomen.

II -In het Schip

Een schip onderweg over zee, lijkt een mooie metafoor voor onze reis door het leven. Onderweg in een beweeglijke wereld, een steeds veranderende omgeving. Alle mogelijkheden liggen open, toch varen we maar één koers.

In het Schip, een verhaal over rafelranden van het leven.

 

Nadere bijzonderheden boek:

Gebonden, harde kaft, liggend A5 (16 x 22 cm)

198 bladzijden

Meerdere foto’s, in grijs-wit

Uitgeverij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Prijs € 19,50

Voor nadere inlichtingen: Jan Koopman, 0345-521750       06-12144521     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Boek Verhalen van de zee Bert van Leersum