vrijdag, 10 december 2021 15:06

Boek "motorsleepboot Hector" van Bureau Wijsmuller, auteur Jan Willemsen

Belevenissen met de HECTOR, door Jan Willemsen Belevenissen met de HECTOR, door Jan Willemsen


Als de motorsleepboot “Hector” na jaren van afwezigheid weer terugkomt in IJmuiden, krijgt zij de opdracht om een sleep op te gaan halen in Brazilië. De bemanning aarzelt geen moment. Ze zijn oud, maar ze gaan toch weer de zee op. Omdat het sleepvaartbloed nou eenmaal kruipt waar het niet gaan kan....

"Er kwamen op een gegeven moment zoveel anekdotes voorbij op de facebookpagina van Bureau Wijsmuller dat ik besloot om er iets mee te gaan doen. De anekdotes zijn verwerkt in een verhaal over Wijsmullers laatste nog actief zijnde sleepboot, te weten de Hector. Het verhaal begint in IJmuiden als het schip weer terug in Holland is. Oud-personeelsleden, net zo oud en sommigen zelfs ouder dan het schip, gaan de uitdaging weer aan om te gaan slepen als er een schip opgehaald moet worden in Santos, Brazilië. Een fictief verhaal opgebouwd rond niet-fictieve anekdotes dus. Alhoewel de meeste nu eenmaal wel een korreltje "zout" bevatten. Ik heb zelf bij Wijsmuller gevaren en dat komt ook terug in mijn eerdere romans over de kustvaart. Nu dus een boek over de sleepvaart" (aldus de auteur, Jan Willemsen). 

Titel: Motorsleepboot Hector | 2021 | ISBN 9789463284493 | Paperback | 222 pagina's | schrijver Jan Willemsen 
Het boek is verkrijgbaar bij https://www.boekenbent.com/shop/product_info.php?products_id=1280. Verder is het boek ook nog te bestellen bij www.nautiek.nl.